Miss Potter

Miss Potteren film av Chris Noonan - som bland annat gjort en utav mina favoritfilmer Babe (1995).
 
Handlar om sagoförfattarinnan och illustratören Beatrix Potter som genom hela sitt liv ritade bilder av djur i kläder. I filmen kallar hon dem för sina "vänner" i sin avsaknad av människovänner och hittar på äventyr åt dem. Hon vill förfärligt gärna få sagorna utgivna och får till slut hjälp av en ung herre vars första publiceraruppdrag blir just hennes saga. Och den blir succé!
 Filmen beskrivs som ett romantiskt drama. Hon är 30 år och singel och den unge publiceraren Norman Warne är också singel ;)

Skapades 2006 med Renée Zellweger och Ewan McGregor i huvudrollerna. De har även gjort Down With Love tillsammans (kom ut 2003).

Beatrix Potter anses som den mest populära (best selling) barnboksförfattarinnan genom tiderna. Vilket jag trodde var Astrid Lindgren:/
 Hon föddes 28 juli 1866 i South Kensington i London och dog 22 december 1943 i Sawrey i Cumbria. Hon publicerade 23 barnboksböcker och köpte för pengarna upp farmer i Skottland som hon sedan skänkte till The National Trust så att de kunde bevaras till eftervärlden. De kan besökas idag:) (enligt wikipedia, 2010)

För alla som minns det så visades en balett kring jul med djur i människokläder. Den baletten hette Sagovärld och karaktärerna är Beatrix'! Jag saknar den! Såg den varenda jul som liten ju:(
På engelska heter den The Tales of Beatrix Potter.


Rekommenderar filmen om du som jag är en succer för filmer från förr (som Shakespear- och Jane Austen-filmer)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0